06/07/2021

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић обишли су данас завршне радове на изградњи последње деонице локалног пута Опово–Дебељача истакавши том приликом да ће до краја октобра бити потпуно изграђен пут у дужини од 12,6 километара који представља најкраћу везу између Опова и Ковачице, за шта је Покрајинска влада укупно издвојила 778,6 милиона динара.

„Завршавамо овај посао желећи да развијемо општину Опово и овај део Баната. Преко Управе за капитална улагања Војводине приводимо крају овај важан пројекат, који је започела и проневерила претходна влада“, казао је Мировић након обиласка радова.

Важност ове саобраћајнице, према Мировићевим речима, јесте и у томе што ће бити наслоњена на део ауто-пута Београд–Зрењанин, где ће радови почети у наредних шест до девет месеци.

„Циљ нам је да привучемо инвеститоре у Опово, Ковачицу и Банат“, казао је Мировић.

Он је данас обишао и локацију на којој ће бити изграђен објекат Предшколске установе „Бамби“ у Сефкерину, поручивши да је реч о значајном пројекту који ће обезбедити довољно места за упис све деце и за који је из покрајинског буџета издвојено 42 милиона динара.

„На овај начин бринемо о нашим најмлађима, и очекујемо да током августа почну радови на изградњи вртића“, нагласио је председник Мировић.

Насељено место Сефкерин до сада није имало вртић и новоизграђени објекат радиће у оквиру Предшколске установе „Бамби“ из Опова.

„Ова два пројекта су од круцијалне важности за нашу општину. Наш буџет је изузетно мали, али ми континуирано добијамо подршку од Републичке и Покрајинске владе. Током ове године, само од Покрајине, преко конкурса смо добили више од 211 милиона динара“, казао је председник општине Опово Милош Марков.

Догађају је присуствовао и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић.