01/09/2016

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић боравили су данас у радној посети општини Шид, где су са председником општине Предрагом Вуковићем и члановима Општинског већа разговарали о пројектима, које ће Покрајинска влада и општина Шид реализовати на територији ове општине. Саговорници су дефинисали заједничке приоритете у три велике групе.

Прва група пројеката тиче се развоја пословне инфраструктуре.
„За нас је главни приоритет обезбедити локације где ће доћи инвеститори. Циљ је да се у општини Шид обезбеди што више нових радних места и запосли што већи број људи из ове општине“, рекао је председник Мировић након обиласка локације предвиђене за изградњу индустријске зоне у Адашевцима, која се простире на 120 хектара.

Други важни пројекти тичу се комуналне инфраструктуре. Председник Мировић је рекао да ће Покрајинска влада, у складу са расположивим средствима, а у најкраћем могућем року, покушати да реализује део таквих пројеката преко Управе за капитална улагања АП Војводине који се, пре свега односе на обезбеђивање пијаће воде у више насељених места шидске општине.

Не мање важно, како је истакао Мировић у изјави новинарима, је и питање подстицаја развоја пољопривреде у овом крају, а то је показано и током посете и обиласка погона за прераду меса и рибњака „Агропапук“ у Кукујевцима, Председник Покрајинске владе је изјавио да је важно да бринемо о привредницима, јер домаћа привреда носи наш развој.

На крају посете, Мировић је изразио задовољство на који начин размишља општинска управа, која жели да са покрајином и Републиком обједини снаге и обезбеди развој своје општине.