06/12/2016

Покрајинска влада и Град Сомбор ће много више него до сада, у заједничкој реализацији великих пројеката подстицати, пре свега, локални економски развој – договорено је на радном састанку председника Покрајинске владе Игора Мировића са делегацијом Града Сомбора, коју је предводила градоначелница Душанка Голубовић.

Састанку су присуствовали и покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић.

Мировић је изјавио да је на састанку договорена реализација низа пројеката, пре свега оних којима се обезбеђује економски развој и запошљавање, затим пројеката у области комуналне инфраструктуре, као и пројеката којима се побољшавају услови за образовање и здравствену заштиту и на крају, не мање важни, пројекти у култури.

“Договорили смо се да већ у јануару приступимо заједничком финансирању изградње дела будуће индустријске зоне у Сомбору, јер је привлачење нових инвестиција и отварање нових радних места, главно питање будућег развоја Сомбора. Разговарали смо и о пројектима у области развоја пољопривреде, желимо да представимо за све регистроване пољопривредне произвођача нови модел подстицаја који ће бити веома високи у будућем покрајинском буџету. У наредне три године заједнички ћемо приступити решавању питања водоснабдевања у насељеним местима на територији Града Сомбора, јер сматрамо да је то приоритетно. Интервенисаћемо за једну основну и једну средњу школу на територији Града Сомбора. Разговарало се о иницијативи Града Сомбора и верујем да ћемо у наредних годину дана имати једну нову спомен-збирку, односно галерију слика покојног Саве Стојкова, као још једну будућу културну тачку у Сомбору”, рекао је председник Покрајинске владе и најавио да ће већ у јануару 2017. године, након првог конкурса, уколико у формалном смислу Град Сомбор задовољи ово што је договорено, бити обезбеђена средства за неке од пројеката.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић је поновила да су на састанку утврђене заједничке и конкретне мере, како у краткорочном, тако и у дугорочном периоду, те да је направљен добар механизам за процесе даље сарадње.