11/07/2017

Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић посетио је данас општину Ириг, и том приликом, заједно са председником општине Стеваном Казимировићем, обишао градилиште где се изводе радови на реконструкцији и адаптацији родне куће Борислава Михајловића Михиза. Уз подршку Покрајинске владе, за реализацију друге фазе радова која подразумева извођење грађевинских радова на реконструкцији крова и остале грађевинске радове, Управа за капитална улагања АП Војводине обезбедила је 11.000.000,00 динара на конкурсу у области културе. Укупна уговорена вредност радова је 11.379.339,04 динара, а остатак средстава је обезбеђен из буџета локалне самоуправе.

„Нашем чувеном Ирижанину, који је оставио препознатљив траг у српској постмодерној књижевној критици и као сценариста филмова, данас се одужујемо тако што трошну родну кућу адаптирамо у модеран културни центар, који ће постати стециште књижевних, и уопште, културних дешавања у овом делу Војводине. На овом месту биће настављена традиција Прве српске читаонице, основане у Иригу још 1842. године“, истакао је у изјави медијима директор Управе Недељко Ковачевић.

Председник општине Стеван Казимировић је, захваљујући се на подршци покрајинских институција у реализацији пројеката на територији Ирига, истакао да ће изградњом мултимедијалног културног центра да буде употпуњена туристичка понуда Ирига.
Након обиласка градилишта, директор Управе за капитална улагања АП Војводине и председник општине одржали су радни састанак на коме је разговарано о плановима даљег развоја општине и могућности заједничке сарадње.