22/03/2017

Новоизграђени кабинет за ветерину и сточарство СППШ „Стеван Петровић Бриле“ у Руми свечано је данас отворен у присуству министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића, министра пољопривреде и заштите животне средине Бранислава Недимовића, потпредседника Покрајинске владе Ђорђа Милићевића, директора Управе за капитална улагања АП Војводине Недељка Ковачевића и председника општине Рума Слађана Манчића.

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић честитао је и ђацима и наставницима отварање модерног и функционалног објекта у којем ће ученици поред теоретских, стицати и практична знања, драгоцена за даљи живот и рад. Рекавши да модернизација није важна само за ову школу или само за општину Рума, него и за цео Срем из којег долази већина ученика, потпредседник Милићевић је подвукао да је она значајна и за пољопривреду уопште, јер ће овакви услови учења послужити стицању практичног знања које ће ученици користити након школовања на својим имањима и газдинствима. Како је у изјави новинарима након обиласка новог објекта рекао потпредседник Милићевић, Покрајинска влада се у потпуности укључила у велики пројекат Владе Републике Србије посвећеног побољшању услова образовања у целој земљи, и то улагањем у школске и у образовне објекте: обнављањем објеката, обновом наставне опреме и улагањем у енергетску ефикасност школа.

Министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић истакао је данас да се у пољопривреди и прехрамбеној индустрији не може напредовати без знања и усавршавања, као и да се само знањем могу доградити и развијати потенцијали којима располажемо. Он је најавио и значајну нову подстицајну меру Министарства, усмерену младим пољопривредним произвођачима, међу којима ће предност имати они којима је пољопривреда и струка.

Према речима министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића, школа „Стеван Петровић – Бриле“ изузетан је пример, а стручњаци из ове школе – допринос будућности Србије.

За изградњу новог кабинета издвојено је готово 30 милиона динара: Управа за капитална улагања АП Војводине је за изградњу објекта издвојила 12,8 милиона, док је нешто више од 10 милиона динара обезбеђено из буџета општине и сопствених средстава школе. За опремање сточарског и ученичког дела објекта, а затим и опремање ветеринарске апотеке, средства су обезбедили Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, општина Рума и школа.