22/03/2022
Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас нови, модеран велнес центар у Ади, који се налази у оквиру Рекреационог центра „Адице“, чиме је, како је рекао, ова севернобанатска општина постала атрактивније место за туристе. Догађају су присуствовали и покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.
„Овај модерни објекат резултат је заједничког рада Покрајинске владе и Општине Ада и њених грађана. Нови велнес центар изграђен је и опремљен по високим стандардима и од сутра, па наредних деценија, он ће бити отворен за мештане и туристе из целе Србије“, изјавио је Мировић.
Председник је истакао да је Покрајинска влада препознала значај овог пројекта, финансирајући са 106 милиона динара термалну бушотину, изградњу саобраћајница, пешачких стаза и паркинга, као и комплетно комунално уређење комплекса.
„Изградњом велнес центра, уз отворени базен и спортски центар, добили смо вишефункционалан објекат са много потенцијала у свим сегментима туризма, развоја спорта и општег локалног развоја општине Ада. Развијаћемо туристичке потенцијале у овом делу наше земље и тако ћемо унапредити целокупну туристичку понуду“, истакао је председник Мировић.
„Ова инвестиција доказ је да заједничким снагама можемо постићи велики успех. Ово је велики дан за општину Ада када говоримо о туристичком аспекту“изјавио је председник Општине Золтан Билицки захваливши Покрајинској влади на подршци изградњи овог објекта.