28/06/2017

Данас су директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић и генерални директор Јавне медијске установе „Радио-телевизија Војводине“ др Миодраг Копривица потписали уговор о преносу 800 милиона динара за изградњу зграде Радио-телевизије Војводине.
Средства су обезбеђена у буџетима Републике Србије и Аутономне покрајине Војводине за 2017. годину, а намењена су за прву фазу изградње и услугу стручног надзора.

„Уз свесрдну подршку Владе Републике Србије и Покрајинске владе, обезбеђена су средства за изградњу нове зграде РТВ од којих је 400 милиона динара обезбедило Министарство културе и информисања, а преосталих 400 милиона Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања“,
истакао је директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић.

Ковачевић је додао да је уз уговор потписана и одлука којом је Радио-телевизија Војводина овластила Управу за капитална улагања да у име њих предузме све радње у вези са покретањем и спровођењем поступка јавне набавке радова на изградњи пословног објекта и услуге стручног надзора.
Генерални директор Радио-телевизије Војводине др Миодраг Копривица подсетио је присутне да је Покрајинска влада ребалансом буџета за 2016. годину, обезбедила и средства у висини од 195 милиона динара за рушење старог објекта зграде и рашчишћавање терена.

Изградњом нове зграде Радио-телевизије сви грађани ће добити на квалитету и информисања и укупног друштвеног живота, а на овај начин Покрајинска влада наставља да подржавамо јавни сервис свих грађана, који информише јавност не само на српском, већ и на језицима националних мањина и конкретним потезима ствара услове да се коначно запосленима у Радио-телевизији Војводине омогући да свој посао обављају у нормалним условима и функционалном објекту.