28/06/2017

Директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић обишли су заједно са представницима локалне самоуправе радове на изградњи водоводне мреже у насељу Сот. Укупна вредност радова на изградњи водовода износи 19.703.900,70 динара, а средства су заједно обезбедили Управа за капитална улагања АП Војводине и Секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

Директор Управе за капитална улагања истакао је да је Управа подржала локалну самоуправу у реализацији пројекта водоснабдевање насеља Сот због значаја који има за становнике насеља Сот.

„Препознати су напори локалне самоуправе да заврши започето, али и реална потреба мештана Сота да се снабдевају здравом пијаћом водом на начин прикладан чињеници да живимо у 21. веку. Средином јула месеца требало да почну и радови на изградњи приступне саобраћајнице индустријској зони у шидској општини за које је општина обезбедила средства у висини од 16,5 милиона динара преко конкурса Управе у области локалног и регионалног економског развоја”, истакао је овом приликом Ковачевић.

Покрајински секретар Вук Радојевић је напоменуо да је сарадња Покрајинске владе и општине Шид добар пример да окупљање око пројеката свих нивоа власти води ка реализацији пројеката који обезбеђују боље услове за живот грађана.

Председник општине Шид Предраг Вуковић је нагласио да је реч о пројектима од виталног значаја за шидска насеља попут Вишњићева и Сота, а очекивања су да до 1. септембра буде омогућен прикључак на водоводну мрежу свима који то буду желели у Соту. Посебну захвалност је изразио Покрајинској влади , која улаже у шидску општину, што није био случај дуго уназад, као и за средства додељена у оквиру капиталних улагања, како би била решена елементарна животна питања у овим насељима.

У оквиру радне посете општини Шид, поред обиласка завршних радове на водоводној мрежи у Соту, покрајински секретар за пољопривреду, директор Управе за капитална улагања и представници локалне самоуправе посетили су и фабрику уља “Викториа оил” и мост на каналу Шаркудин.