19/01/2021

Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић и председник општине Врбас Предраг Ројевић потписали су данас уговор о финансирању изградње објекта дома културе у Равном Селу, који је изгорео у пожару 2016. године.

„Први уговор који потписујемо у 2021. години је уговор са општином Врбас и то довољно говори о значају који овај пројекат има за Покрајинску владу. За финансирање пројекта, из покрајинског буџета је издвојено 160 милиона динара“, рекао је Ковачевић и додао да је планирано да се изградња објекта заврши до краја године.

Председник општине Врбас Предраг Ројевић се захвалио Покрајинској влади и Управи за капитална улагања која је препознала значај обнове дома културе у Равном Селу, подсећајући да се управо у овом насељеном месту одржава филмски фестивал који је 2017. покренуо наш познати глумац Лазар Ристовски. Реализацијом овог пројекта, према речима Ројевића, биће унапређен не само културни живот села, већ и целе општине Врбас.

Пројектом је предвиђено да се остаци изгорелог објекта уклоне, а да се на истом месту изгради нови објекат, који ће између осталог садржати и сценско-гледалишни простор максималног капацитета 223 седишта.