21/02/2020

Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић и заменик покрајинског секретара за образовање, управу, прописе и националне мањине-националне заједнице, Милан Ковачевић су заједно са председницом Општине Ковин Сањом Петровић данас  отворили новоизграђени вртић предшколске установе „Наша радост“ у Ковину, за чију изградњу је Управа за капитална улагања АП Војводине преко јавног конкурса у области образовања и ученичког стандарда определила 35 милиона динара.

У финансирању друге фазе изградње објекта који се простире на око 700 квадрата, поред Управе, учествовала је и Општина Ковин у износу од 20.589.511,48 милиона динара.

Директор Управе за капитална улагања, Недељко Ковачевић изјавио је да му је од свих пројеката који су завршени у овом мандату, завршетак изградње вртића посебно значајан због крајњих корисника, а то су наши најмлађи.

„Велико је задовољство чути да смо финансирањем изградње вртића, помогли општини Ковин да реши проблем листа чекања деце у вртић“, додао је Ковачевић.

Председница општине Ковин је подсетила присутне да је на овом месту где је саграђен нови вртић, до 2015. постојао стари објекат, небезбедан за децу, због чега је грађевинска инспекција донела решење о његовом рушењу.

“Нови вртић смо почели да градимо 2017. године и за ту прву фазу обезбедили смо средства из буџета општине Ковин, а другу фазу радова смо успели да завршимо захваљујући Управи за капитална улагања, Покрајинском секретаријату за образовање и Министарству финансија”, истакла је Петровић

Опремање објекта вртића, укупне вредности 26,5 милиона динара, финансирали су Покрајински секретаријат за образовање, управу, прописе и националне мањине и Министарство финансија Републике Србије.

Нови објекат предшколске установе „Наша радост“ састоји се од приземља и поткровља, а у склопу њега се налази пет соба за боравак деце, као и заједничке просторије: хол, фискултурна сала, простор за васпитаче, просторија за превентивно-здравствени рад и изолацију, кухиња, котларница, вешерница и санитарни чворови.

Планирани капацитет објекта је до 150-оро деце, узраста од 18 месеци до 7 година.