15/11/2023

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић и директор Управе за капитална улагања Војводине Милош Малетић обишли су данас радове на реконструкцији објекaта Универзитетског клиничког центра Војводине у којима су смештене клинике за урологију, за максилофацијалну и оралну хирургију, пластичну и реконструктивну хирургију, Лабораторијско одељење за нуклеарну медицину, Клиника за нефрологију и клиничку имунологију, Oдељење за хемодијализу и Операциони блок Клинике за урологију.

Мировић је овом приликом истакао да је Покрајинска влада од 2016. године до данас финансирала реконструкцију бројних клиника у оквиру Универзитетског клиничког центра Војводине.
Према Мировићим речима, као што је Покрајинска влада зацртала пре готово осам година, у континуитету се сваке године обнављају одређени објекти у којима су смештене клинике.
„У оквиру овогодишње процедуре биће реконструисана четири објекта у УКЦВ у којима је смештено шест клиника. Радови су почели и верујем да ће за мање од годину дана овај важан посао бити завршен“, изјавио је Мировић и додао да ће то пуно значити и за пацијенте и за запослене – лекаре, медицинско и техничко особље.

Како је навео Мировић, урађени су важни послови и када је о новосадском здравству реч, као што је изградња објекта Хитне помоћи и велика, свеобухватна реконструкција сва три института у Сремској Каменици, укључујући и Каменицу 3 и старих објеката института.
Мировић је рекао да је реконструкција Поликлинике обавеза Владе Србије и надлежног министарства.

„Већ имамо пројекат и за реконструкцију Клинике за инфективне болести, а настојаћемо да се у наредним годинама уради реконструкција Клинике за неурологију и неуропсихијатрију. Тиме бисмо уз изградњу блокова Б и Ц, која тече по плану и финансира је Влада Србије, практично заокружили наша улагања у Универзитетском клиничком центру Војводине и створили много боље услове него што су били пре неколико година“, рекао је Мировић.

Вршилац дужности директора Универзитетског клиничког центра Војводине Едита Стокић изјавила је да је Покрајинска влада наставила континуитет унапређења лечења и рада у УКЦВ.
„Објекат у коме су смештене клинике изграђен је 1909. године. Kолики је значај ове реконструкције за УКЦВ говори податак да је у првих девет месеци ове године на клиникама за урологију, максилофацијалну и пластичну хирургију било 3.000 пацијената и 10.000 дневних болница“, рекла је Стокићева.