09/09/2024

Управа за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине објавила је данас два нова јавна конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре и у области водоснабдевања и заштите вода. За финансирање и суфинансирање пројеката, обезбеђено је укупно 1,350,000,000.00 динара.
За подршку локалним самоуправама на територији Аутономне покрајине Војводине у реализацији пројеката који доприносе развоју и унапређењу саобраћајне инфраструктуре, обезбеђено је 650,000,000.00 динара. Реализацијом пројеката који се односе на изградњу, реконструкцију, санацију и рехабилитацију јавних путева, укључујући и пратећу инфраструктуру у јавној својини, побољшава се безбедност свих учесника у саобраћају, сигурније одвијање саобраћаја, али се доприноси и бољој локалној и регионалној повезаности.
За обезбеђење стабилног, сигурног и дугорочног снабдевања водом, као и управљања отпадним водама, заштиту вода и животне средине уопште, на јавном конкурсу који је објављен данас, за водоснабдевање и заштиту вода обезбеђено је 700,000,000.00 динара. Средства која се додељују локалним самоуправама по јавном конкурсу, намењена су за финансирање и суфинансирање пројеката изградње, реконструкције и санације водоводне и канализационе мреже у јавној својини на територији Аутономне покрајине Војводине.
Јавни конкурси за финансирање и суфинансирање пројеката трајаће до 23. септембра 2024. године. Детаљне информације о објављеним конкурсима, начину и роковима пријаве, могу се пронаћи на интернет презентацијама Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине (www.kapitalnaulaganja.vojvodina.gov.rs) и Покрајинске владе (http://www.vojvodina.gov.rs ).