28/10/2022

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања Војводине Милош Малетић обишли су данас радове на рехабилитацији коловоза у Банатском Карађорђеву. Реч је о радовима који се изводе у оквиру пројекта обнове коловоза у 12 улица у осам насељених места – Банатском Карађорђеву, Међи, Српском Итебеју, Новом Итебеју, Житишту, Торди, Банатском Вишњићеву и Равном Тополовцу, укупне дужине 5.300 метара. Покрајинска влада је преко Управе за капитална улагања Војводине издвојила укупно 120 милиона динара за реализацију овог пројекта.

Мировић је истакао да Покрајинска влада тренутно, поред радова у општини Житиште, финансира рехабилитацију улица у Новом Саду, а завршен је и посао у Суботици, Сенти и другим местима.

„Наредне године ћемо издвојити још више средства за обнову путне инфраструктуре, посебно у мање развијеним местима и у Банату, јер је и локална путна мрежа, али и мрежа која је категорисана као државни пут првог и другог реда у лошијем стању него у другим деловима Војводине“, рекао је Мировић.

Председник је додао да Покрајинска влада очекује да ће, у складу са расположивим средствима, нова Влада Србије подржати даље улагање у путну инфраструктуру на територији АП Војводине.

Председник Општине Житиште Митар Вучуревић изјавио је да ће реализацијом овог пројекта бити завршен велики посао обнове путне инфраструктуре у тој општини

Председник Мировић присуствовао је данас и потписивању уговора за реконструкцију Етнографског музеја Румуна у Житишту, значајног за очување и промоцију традиције и културе румунске националне мањине. Председник Мировић рекао је да је изградња овог музеја важан посао, који ће омогућити да се у оквиру етнографске збирке још једном подсети на традицију румунске националне мањине у Војводини.
Догађају су присуствовали покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић и директор Завода за културу војвођанских Румуна Тодор Урсу.