15/10/2021

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић обишли су данас у Бачкој Паланци и Оџацима радове на санацији локалних путева, за шта је из покрајинског буџета само ове године издвојено укупно 248,2 милиона динара.
„У току су обимни радови на реконструкцији локалних саобраћајница не само у Бачкој Паланци и Оџацима, већ и у Беочину, Инђији и другим местима широм Војводине. У овим општинама урадили смо много заједничких пројеката са локалном самоуправом, а у наредним месецима очекујемо и почетак обнове државног пута од Бегеча до Бачке Паланке“, изјавио је председник Мировић.

„Општина Бачка Паланка је у претходних пет година од Покрајинске владе, преко Управе за капитална улагања АП Војводине, по основу конкурса добила 571 милион динара, а од покрајинских секретаријата више од 105 милиона динара“, рекао је председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница. Реч је о пројектима у областима саобраћајне инфраструктуре, развоја спорта, водопривреде и заштите животне средине.

Према речима председника Мировића, Покрајинска влада je припремила елементе за буџет за наредну годину, који ће бити већи за око 4 милијарде динара и тај новац биће уложен у инфраструктурне пројекте.

„У општини Оџаци, у свих осам насељених места, од Српског Милетића до Лалића, реконструисаћемо 34 улице. Овим пројектом, који ће се одвијати у две фазе, биће санирано укупно 10,6 километара локалних путева на добробит свих мештана“, изјавио је председник Мировић.

Говорећи о пројектима који се финансирају на територији општине Оџаци, председник општине Горан Николић рекао је да је ова локална самоуправа у току 2021. године добила 200 милиона динара из покрајинског буџета.

„Захваљујући тим средствима доградићемо објекат Предшколске установе како више ниједно дете не би било на листи чекања за упис“, изјавио је Николић.