19/11/2019

У Влади Србије данас је одржана седница Радне групе за реализацију пројекта изградње брзе саобраћајнице Нови Сад – Рума (Фрушкогорски коридор), којом је председавала потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, и којој је присуствовао и Џанг Сјаојуен, генерални директор кинеске компаније ЦРБЦ у Србији.

„Очекујем да ускоро потпишемо комерцијални уговор и започнемо преговоре о цени и начину финансирања. Цена мора бити разумна и одржива. Са кинеском компанијом ЦРБЦ имамо одличну сарадњу и верујем да ћемо све реализовати по плану”, рекла је министарка Михајловић.

Џанг Сјаојуен изразио је уверење да ће комерцијални уговор врло брзо бити усаглашен, те да је ова компанија упозната са појединостима и карактеристикама на свакој од четири деонице будућег Фрушкогорског коридора.

Седници Радне групе присуствовалa је и Ивана Марјановић, представник Управе за капитална улагања АП Војводине као и представници Министарства грађевинарства, саoбраћаја и инфраструктуре, Министарства финансија, Управе за јавни дуг, кабинета председнице Владе Србије, „Путева” и „Коридора Србије”.