01/02/2017

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, на данашњем састанку у Покрајинској влади, разговарали су о даљој реализацији пројеката у области друмског и железничког саобраћаја на територији АП Војводине, договорених на заједничкој седници Владе Републике Србије и Покрајинске владе. Састанку је присуствовао и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић.

На састанку је изнето да је принцип окупљања око пројеката надлежних са свих нивоа власти допринео ефикаснијој реализацији значајних инфраструктурних пројеката, као што су Жежељев мост преко Дунава код Новог Сада, „Ипсилон“ крак аутопута код Суботице, Фрушкогорски коридор и Сентандрејски булевар у Новом Саду.
Нагласивши да је најоперативнију сарадњу Покрајинска влада успоставила са Министарством за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру, Мировић је изјавио да је на састанку договорено да се заједнички приступи изради пројектно-техничке документације за будуће брзе саобраћајнице од Новог Сада до Зрењанина и од Зрењанина до Борче. Он је додао да ће бити потписан и одговарајући протокол, којим ће бити прецизиране заједничке активности, са тачно утврђеним обавезама, њиховом динамиком и носиоцима конкретних задужења у реализацији овог значајној пројекта, као и да ће бити формиран и заједнички кооординациони тим, који ће на месечном нивоу анализирати све пројекте који се изводе и планирају на територији АП Војводине.
Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић је изнела да се, од како је формирана нова Покрајинска влада, ради заједно и ту сарадњу оценила као „добитну комбинацију“.