24/07/2017

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић уручили су данас уговоре представницима градова, општина, здравствених институција и институција социјалне заштите, које су оствариле право на бесповратна средства на јавним конкурсима Управе за капитална улагања АП Војводине.

Обраћајући се присутнима, председник Покрајинске владе Игор Мировић је рекао да је након усвајања ребаланса покрајинског буџета, Покрајина у веома кратком року успела да распише конкурсе за доделу ових средстава и да су, свега три дана након закључења конкурса припремљени данашњи уговори, вредни близу 800 милиона динара. На тај начин, кроз добру организованост и координацију на покрајинском нивоу, показана је ефикасност у раду када је реч о реализацији великих јавних инвестиција на територији Војводине. Мировић је поручио корисницима ових бесповратних средстава да и они буду што ефикаснији у крајњој реализацији пројеката, као и да на време припремају пројекте за нови конкурс који ће бити расписан или крајем ове, или на самом почетку наредне године.

Председник Покрајинске владе је још рекао да је Покрајина за протеклих годину дана обезбедила средства за низ пројеката у 44 од 45 локалних самоуправа на територији АП Војводине.

Покрајина је данас определила 791.539.310,28 динара за 25 пројеката на територији 22 локалне самоуправе, чија реализација ће допринети равномерном и бржем развоју АП Војводине. Средства су додељена за финансирање и суфинансирање пројеката у областима саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, образовања, здравствене заштите и социјалне заштите.

Међу данас потписаним уговорима, издвојио је у Новом Саду обнову прихватилишта у Футогу у оквиру Геронтолошког центра Нови Сад и уређење Каменичког парка, затим у општини Рума санацију саобраћајница у Буђановцима, изградњу локалног пута Опово-Дебељача, и најавио за наредну годину пројекат пута Стапар-Сивац. Такође, навео је и пројекте на уређењу радних зона, између осталих у Оџацима, Кањижи и Кикинди.

Поред ових пројеката за које су данас потписани уговори, Игор Мировић се осврнуо и на друге велике инвестиције у Војводини.

„Успели смо за мање од годину дана да припремимо и у најзначајнијој мери започнемо са реализацијом пројекте у укупном обиму вредне преко шест милијарди динара“, рекао је Мировић и поменуо, између осталог, нову зграду Радио-телевизије Војводине, реконструкцију Болнице у Панчеву, изградњу фабрике воде у Ковачици, Народног позоришта и „Велике терасе“ у Суботици.