05/09/2019

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић посетили су данас Град Сомбор.

Управа за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине је, за суфинансирање пројеката инфраструктурног опремања индустријске зоне у Граду Сомбору, издвојила 222 милиона динара.
Реч је о три пројекта вредна преко 331 милион динара. Пројектима је обухваћена изградња саобраћајница, бициклистичких и пешачких стаза, водовода и канализације, постављање кабловског вода и јавне расвете.

Поред пројеката у индустријској зони, Управа за капитална улагања Војводине обезбедила је средства за реализацију још четири пројеката на територији Града Сомбора, и то у областима саобраћајне инфраструктуре и водоснабдевања и заштите вода.

„Све пројекте које смо планирали преко Управе за капитална улагања Војводине смо реализовали или је реализација истих у току“, рекао је председник Мировић и додао да се у наредним данима очекује почетак радова на изградњи локалног пута од Стапара до Сивца.

Догађају су присуствовали и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.