11/06/2018

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић посетили су данас општину Рума. Председник Мировић, након обиласка радова на реконструкцији Главне улице, радне зоне „Румска петља“ у којој је постављена јавна расвета, као и реконструисаних саобраћајница у насељу Буђановци, рекао је да су Покрајинска влада и општина Рума урадили заједнички велики посао на реализацији ова три, капитална пројекта, за која је, преко Управе за капитална улагања АП Војводине, издвојено 225 милиона динара.

„Почели су велики радови на реконструкцији Главне улице у Руми, за шта смо издвојили 135 милиона динара и очекујем да ће до јесени овај посао бити завршен“, рекао је председник Мировић и додао да су завршени радови на уређењу главних саобраћајница у Буђановцима, за шта је из покрајинског буџета издвојено 45 милиона динара.

Подсећајући да је у радној зони „Румска петља“, једној од највећих индустријских зона у Србији, постављена јавна расвета, коју је финансирала Покрајинска влада са 46 милиона динара, председник Мировић оценио је да општина Рума сваким даном све више напредује.

„У општини Рума ради се на великим пројектима, број незапослених се смањује и све то видљиво је голим оком“, казао је председник Мировић и додао да је Рума једна од најодговорнијих локалних самоуправа када је реч о припреми пројектне документације.

„Ако нема пута, нема ни живота“, изјавио је председник општине Рума Слађан Манчић након обиласка реконструисане саобраћајнице у Буђановцима и изразио захвалност председнику Мировићу јер је препознао значај ових инфраструктурних пројеката, који ће, како је истакао, обезбедити квалитетнији живот свих грађана те општине.