25/12/2019
Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, директор Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине Недељко Ковачевић и председник Општине Инђија Владимир Гак обишли су данас радове на рехабилитацији улице Краља Петра у Бешки. За реализацију пројекта вредног око 54 милиона динара, Управа за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине определила је око 27 милиона динара.

Пројектом је предвиђено да улица у дужини од 1200 метара уместо досадашње калдрме добије асфалт, поред наведеног предвиђено је и проширење коловоза.

„Ова инвестиција је веома важна за мештане Бешке, целу општину Инђија, али и за развој туризма, јер ову саобраћајницу користе многи туристи који желе да посете Фрушку гору и овај део Срема“, рекао је потпредседник Милићевић.

Он је поновио да Покрајина и oпштина Инђија имају изузетну сарадњу, те да су уз заједничко улагање у претходне три године реализовани бројни инфраструктурни пројекти у тој општини.

Гак је нагласио да је oпштина Инђија уз подршку Покрајине реализовала значајне пројекте, међу којима је и ова саобраћајница у Бешки изграђена још 1968. године.

Ковачевић је позвао све војвођанске градове и општине са добрим пројектима, да конкуришу за средства у новом инвестиционом циклусу.