13/02/2023

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, заједно са директором Управе за капитална улагања АП Војводине Милошем Малетићем, обишао је данас радове на изградњи спортске хале у Инђији.
„Данас сам се уверио да напредују радови на завршетку великог пројекта започетог још 2008. године – изградње спортске хале у Инђији. Вредност радова је 680 милиона динара и верујем да ћемо успети да овако изузетан и сложен објекат ставимо у функцију до краја године“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након обиласка радова. Завршни радови предвиђају изградњу антифилтрационе завесе око спортске хале, партерно уређење, као и изградњу енерго-блока.

Према Мировићевим речима, Покрајинска влада финансира и бројне друге спортске објекте на територији Војводине.
„Ове године ћемо завршити свеобухватну реконструкцију стадиона у Зрењанину, за неколико дана почињемо изградњу спортске хале у Новом Кнежевцу. Са Градском управом Новог Сада планирамо да у првој половини године почнемо радове на изградњи спортске сале у дворишту Гимназије „Лаза Костић“ на Телепу. Биће то заправо више спортска хала него школска спортска сала јер смо пројектом предвидели један изузетан објекат. Наредне недеље ћемо отворити процедуру за припрему пројектне документације за спортску салу у Иригу тако да се полако приближавамо стандарду да свака општина у Војводини има квалитетну спортску халу или салу. То ће много значити за спортисте, за омладину, за останак људи у мањим местима“, истакао је Мировић.

Председник Општине Инђија Владимир Гак изјавио је да ће завршетком изградње ове спортске хале бити обезбеђени сви неопходни услови за професионално бављење спортом с обзиром на то да је клуб „Железничар“ актуелни шамион Србије у женском рукомету, али и за рекреативце.
Обиласку радова присуствовао је и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.