05/12/2019

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић су, током радне посете општини Врбас, обишли завршне радове на инфраструктурном опремању у радној зони „Исток“, за које је, заједно са радовима у Блоку 44 у центру Врбаса, Покрајинска влада издвојила 56 милиона динара.

„Реч је о изградњи приступне саобраћајнице ка радној зони и изградњи водоводне и канализационе инфраструктуре, електроенергетских инсталација, јавне расвете, паркинга, пешачких и бициклистичких стаза, јер се очекује долазак италијанског инвеститора и отварање, у првој фази 40, а касније до 70 нових радних места“, истакао је овом приликом потпредседник Милићевић.

Поред обиласка инвестиција, одржан је и радни састанак на коме су сумирани резултати заједничког рада Покрајинске владе и ове локалне самоуправе у претходном периоду и дефинисани нови планови за њен даљи развој.

Председник Општине Врбас Милан Глушац нагласио је да је разумевање актуелне Покрајинске владе за проблеме са којима се суочавала општина Врбас и за чије решавање није имала довољно финансијских средстава, допринело томе да се многи пројекти, важни за њене становнике, реализују у планираним роковима. Према његовим речима, дефинисани правци активности у наредном периоду усмерени су на јачање привредних капацитета и запошљавање, као и на побољшање услова живота.

У радној посети општини Врбас били су и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ.