06/10/2016

Делагација Покрајинске владе, коју је предводио председник Игор Мировић, боравила је данас у радној посети Кули и Црвенки, што је наставак плана обиласка свих 45 градова и општина у Војводини, који Покрајина предузима у склопу припрема заједничког рада за 2017. годину. У делегацији Покрајинске владе били су и покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић.
Посета је започела састанком у Општини Кула, где је председник општине Перица Видекањић са сарадницима, упознао госте са до сада реализованим пројектима, као и предстојећим плановима за развој кулске општине.
Председник Мировић је се са својим домаћинима закључио да је привлачење инвеститора у овај крај, како би се грађани запошљавали, један од најзначајнијих приоритета, као и да ће се заједнички радити и на изградњи канализационе мреже и саобраћајне инфраструктуре. Улагање у здравство и школство, такође ће имати подршку из Покрајинске владе. Један од механизама за подршку биће пројектно финансирање преко конкурса Покрајинске владе у оквиру бесповратних средстава.

 

Мировић је најавио да ће у предстојећем периоду најзначајнија инвестиција Војводине бити чишћење Великог бачког канала у дужини шест километара, који је црна еколошка тачка Србије и Европе, и зато ће имати посебну пажњу и министарства и Покрајинске владе, као и локалних самоуправа чији су житељи због тога и здравствено угрожени.

Председник Покрајинске владе изразио је задовољство што је општина Кула међу оним локалним самоуправама које имају спремне пројекте и део финансијских средстава за учешће у њиховој реализацији, што, према његовим речима, у овом моменту није лако.

Председник општине Кула Перица Видекањић је истакао велику захвалност Покрајинској влади на сарадњи, јер како је истакао ово је пружена рука малим општинама и напокон потпуно препознавање проблема незапослености, комуналних проблема и свих осталих нерешених питања.

Након обиласка радова на уређењу Крамерове улице и индустријске зоне у Кули, председник Мировић је са члановима Покрајинске владе данашњи радни дан наставио посетом Црвенки, где је са сарадницима обишао спортску халу и шеталиште.