09/03/2017

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине посетили су данас општину Беочин, где је са представницима локалне самоуправе разговарано о развојним пројектима општине. Циљ заједничког састанка представника Покрајинске владе и беочинске управе јесте припрема заједничких пројеката, који ће допринети локалном развоју, а за које би средства била обезбеђена из више извора.

„Заједнички ћемо радити на изградњи индустријске зоне, помоћи ћемо у санацији предшколске установе, у изградњи спортских терена у јавном парку, а разговарали смо и о више видова помоћи Дому здравља“, рекао је Мировић након састанка.
По завршетку састанка, председник Покрајинске владе са сарадницима је обишао погон Фабрике цемента „Лафарж Србија“, у коме се, уочи предстојеће сезоне, управо завршава ремонт пећи у којој се пече клинкер, основна компонента за производњу цемента.

Мировић је у изјави медијима након обиласка погона истакао да је беочинска цементара пример успешног колектива и успешне компаније, значајне за економију не само Беочина и Војводине, него и целе Србије. Председник Покрајинске владе позитивно је прокоментарисао податак који је чуо од директора „Лафаржа“ да расте тражња за цементом.
„То значи да грађевинска индустрија у Србији полако креће. То је изградња инфраструктурних објеката, изградња пословних објеката оних компанија које интензивно улажу у последњих неколико година у Србији и ту се, на најбољи могући начин, ствара веза између раста једне економије и њених сегмената“, рекао је Мировић

Директор беочинске фабрике цемента Димитрије Књегињић изјавио је да очекује још бољу сарадњу са покрајинском администрацијом у реализацији планова компаније да постане и значајан извозник цемента, као и да конкурише за пројекте које компанија „Лафарж“ има на светском нивоу.