20/12/2017

Председник Покрајинске владе Игор Мировић посетио је данас општину Пећинци, где је Покрајинска влада у протеклој години за изградњу путне и комуналне инфраструктуре, реконструкцију образовних, здравствених и установа културе, издвојила више од 170 милиона динара. Посети су присуствовали и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и заменик покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице Милан Ковачевић.

Након састанка са представницима Привременог органа општине Пећинци, делагаија Покрајинске владе је обишла новоизграђени пута Шимановци – Сремски Михаљевци за чију изградњу је преко Управе за капитална улагања обезбеђено 19 милиона динара. Овом приликом, обишли су и радове на изградњи нове водоводне мреже у Обрежу које је Управа за капитална улагања финансирала са 26 милиона динара, као и радове на реновирању основне школе у Брестачу.

По обиласку радова, Мировић је истакао да је у општини Пећинци до сада много тога урађено, али да има још много потреба. Како је навео, посао је подељен, па ће Покрајинска влада, општина Пећинци и надлежна министарства, у наредним годинама учинити много више да се та општина брже развија.

„Наш коначни план је да се све предшколске установе, основне и средње школе, здравствене и установе културе уреде и достигну стандард, који је много виши него данас у овој општини“, казао је Мировић.

Он је додао и да је у плану изградња комуналне инфраструктуре у индустријској зони како би привукли што већи број инвеститора и обезбедили посао за грађане Пећинаца.

„Већ у јануару покрећемо нове конкурсе, а оптимиста сам да ћемо већ у марту кренути и са новим радовима“, казао је Мировић и додао да се Покрајинска влада неће зауставити док сви јавни објекти, целокупна путна, комунална инфраструктура и долазак инвеститора не омогући Пећинцима степен развоја који ће их приближити најразвијенијим општинама у Србији. Мировић је на крају додао и да је општина Пећинци у прошлости имала бројне проблеме и често је била блокирана из разних разлога, те да се то не сме дозволити у будућности.
Председница Привременог органа општине Пећинци Дубравка Ковачевић-Суботички нагласила је да ће започети пројекти уз помоћ покрајине бити на време реализовани, и најавила да су у плану изградња индустријске зоне у Сибачу и предшколске установе у Шимановцима.