23/09/2019

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине Недељко Ковачевић, посетили су данас Бочар и обишли почетак радова на реконструкцији дворца Хертеленди.

У циљу формирања новог вишенаменског комплекса, Покрајинска влада је, за пројекат вредан преко 360 милиона динара, у буџету за 2019. годину преко Управе за капитална улагања Војводине определила износ од 150 милона динара за финансирање радова на реконструкцији и доградњи постојећих објеката и изградњи нових објеката у оквиру комплекса дворца Хертеленди у Бочару.

Нови вишенаменски комплекс ће обухватати различите садржаје намењене деци предшколског и нижег школског узраста како би се створили адекватни услови за реализацију програма едукације, одмора и рекреације.

У комплексу ће поред смештајних павиљона за око 100 малишана бити и учионице и објекат за рекреацију. Поред наведеног предвиђено је и спољашње уређење објекта а све у складу са потребама деце предшколског и нижег школског узраста.