28/09/2018

Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић, председник oпштине Шид Предраг Вуковић и заменик председника општине Зоран Семеновић обишли су почетак радова на инфрастуктурном опремању радне зоне Адашевци у Шиду.

Вредност радова је 73.193.567,27 динара, а рок за извођење 120 дана.

„Управа за капитална улагања је током претходне године са око 16 милиона динара подржала изградњу сервисне саобраћајнице радне зоне Адашевци, доделом нових средстава у износу од око 41 милион динара, за финансирање радова на електрификацији и изградњи водоводне мреже, наставља улагање у даљи развој радне зоне“, истакао је Ковачевић.

Према речима Ковачевића, Покрајинска влада ће преко Управе за капитална улагања, а уколико се за то укаже потреба и у наредним годинама подржати даљи развој радне зоне Адашевци, а све у циљу привлачења инвестиција у општини Шид.

Председник општине Предраг Вуковић је изразио наду, да ће скори завршетак радова у радној зони Адашевци, Шид учинити атрактивнијим за будуће инвеститоре и овом приликом се захвалио Покрајинској влади и Управи за капитална улагања АП Војводине на подршци.

Покрајинска влада је преко Управе за капитална улагања АП Војводине за пројекат инфраструктурног опремања дела радне зоне Адашевци, определила средства у износу од 41.012.789,90 динара. Пројекат предвиђа радове на електрификацији и изградњи водоводне мреже, а завршетак радова се очекује почетком наредне године када ће све бити спремно за долазак првих инвеститора.