07/09/2017

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић, у присуству градоначелника Суботице Богдана Лабана, обишли су данас почетак радова на реконструкцији објекта „Велика тераса“ и уређења „Великог парка“ на Палићком језеру.

Након обиласка градилишта, председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да је то једна од четири главне дестинације у Војводини где ће Покрајинска влада реализовати пројекте који доприносе повећању њихове туристичке атрактивности. Мировић се осврнуо и на то да се број страних туриста у Војводини стално повећава, да долазе чак из Кине, Ирана и Израела и да је то растућа грана привреде коју треба подржати.

Иначе, за реконструкцију „Велике терасе“ и уређење „Великог парка“ на Палићу, из покрајинског буџета је Граду Суботици, преко Управе за капитална улагања Војводине, додељено 77,7 милиона динара. „Велика тераса“, објекат изграђен у стилу сецесије почетком 20. века, и „Велики парк“, једини пејзажни парк у Србији, представљају јединствену амбијенталну целину.