28/04/2018

Председник Покрајинске владе Игор Мировић у пратњи државног секретара у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Имреа Керна, в.д. директора „Путева Србије“ Зорана Дробњака и директора Управе за капитална улагања АП Војводине Недељка Ковачевића, обишао је данас почетак радова на обнови деонице државног пута од Сремских Карловаца до Банстола, која се налази на старом новосадском путу према Београду.

У просеку, овим путем дневно прође више од 5 300 возила. Радови на деоници дугој седам километара обухватају комплетну реконструкцију и проширење пута за најмање један метар у зависности од терена. Трајаће 150 дана и одвијаће се фазно, неизменичним пропуштањем саобраћаја. Вредност инвестиције износи близу 240 милиона динара.

Мировић је овом приликом изјавио да је Покрајинска влада преузела иницијативу за реконструкцију старог пута од Београда до Новог Сада, важног државног пута који је изграђен још крајем тридесетих година прошлог века, а касније је више пута реконструисан.

„Саобраћајница од Банстола до Сремских Карловаца једна је од најлошијих у техничком стању и данас почиње реконструкција готово седам километара прве деонице ове неуређене саобраћајнице “, казао је Мировић.

Он је најавио да је ће паралелно са овим радовима Покрајинска влада и Управа за капитална улагања у наредних неколико недеља сопственим средствима започети реконструкцију пута од Банстола до хотела „Норцев“ према Иришком венцу, уз подсећање да су прошле године реконструисана готово три километра од Иришког венца до „Норцева“. То ће, како је навео, заједно са овом деоницом чинити један велики реконструисани саобраћајни прстен на Фрушкој гори значајан за туризам и друге активности. Реконструкцијом оба пута биће омогућена боља повезаност инђијске и иlaришке општине и обезбеђен безбеднији пут ка излетиштима и манастирима Фрушке горе.

Мировић је навео још четири важна пројекта која ће бити реализована. У току су замашни радови у Чортановцима на изградњи тунела на прузи од Београда до Новог Сада. Ове године почиње и припрема пројектне документације за бициклистичку стазу на овој траси. Такође, у току су и радови на обнови Гребенског пута кроз Фрушку гору, а у плану су велики радови на обнови Сремских Карловаца.

Обиласку радова присуствовали су епископ сремски Василије, председници општина Сремски Карловци и Инђија, Ненад Миленковић и Владимир Гак, као и представници извoђача радова.