09/11/2018

Председник Покрајинске владе Игор Мировић положио је данас камен темељац за изградњу новог објекта Основне школе „Јован Поповић“ у Сремској Митровици, истакавши да је улагање у унапређење и побољшање услова школовања у свим образовним установама у Војводини, један од приоритета владе на чијем је челу. Полагању камена темељца присуствовали су и директор Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине Недељко Ковачевић као и градоначелник Сремске Митровице Владимир Санадер.

Покрајинска влада је преко Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине, обезбедила средства у износу од 63 милиона док је Град Сремска Митровица обезбедио 18 милиона динара за финансирање прве фазе радова на изградњи новог објекта Основне школе „Јован Поповић“. Прва фаза радова, обухвата све припремне радове и грађевинске радове на изградњи објекта, који подразумевају „стављање објекта под кров“. Сви преостали радови планирани су у другој фази чији је почетак реализације планиран за другу половину наредне године.

„Заједно смо приступили реализацији овог великог и значајног пројекта и очекујемо да за годину и по дана добијемо нови објекат у коме ће ђаци имати квалитетне наставне услове“, рекао је председник Мировић.

Том приликом, председник Мировић истакао је да је Покрајинска влада у протеклом периоду финансирала и значајне пројекте из области саобраћаја, водоснабдевања и заштите вода на територији града Сремске Митровице, те најавио да ће из покрајинског буџета бити обезбеђена средства и за другу фазу радова на изградњи ОШ „Јован Поповић“.

Захваливши се Покрајинској влади на издвојеним средствима, градоначелник Сремске Митровице Владимир Санадер, изјавио је да очекује да ће нова зграда школе бити на располагању ђацима 2020. године.