05/11/2018

Републичка и Покрајинска влада, преко Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине, настављају да финансирају изградњу нове зграде Радио телевизије Војводине, из које ће, како је истакнуто данас након потписивања уговора о извођењу друге фазе радова, први сигнал бити пуштен крајем новембра 2019. године. Тим поводом радове су обишли, председник Покрајинске владе Игор Мировић, министар културе и информисања Владан Вукосављевић и директор Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине Недељко Ковачевић.

Покрајинска влада је у буџету Аутономне покрајине Војводине за 2018. годину обезбедила средства у износу од 1.805.800.000,00 динара за финансирање друге фазе радова на изградњи нове зграде Радио телевизије Војводине од чега је износ од 902.900.000,00 динара обезбеђен и преноси се из буџета Републике Србије за 2018. годину.
„Радови на изградњи нове зграде Радио телевизије Војводине одвијају се предвиђеном динамиком и план је да нова зграда буде готова у другој половини 2019. године“, оценио је председник Покрајинске владе Игор Мировић, који је уједно и председник Одбора за изградњу нове зграде РТВ.
“На овом великом пројекту радимо заједно и са Градом Новим Садом и на тај начин показујемо да бринемо о покрајинском јавном медијском сервису”, рекао је председник Мировић.

„Нови објекат покрајинског јавног медијског сервиса прилика је за нови замах и у прављењу великих искорака у унапређењу квалитета програма и свих садржаја које пружа РТВ“, изјавио је министар културе и информисања Владан Вукосављевић.
Захваливши се републичкој и покрајинској влади, генерални директор Радио телевизије Војводине Миодраг Копривица изјавио је да су данашњим уговором створени услови за завршетак 98 одсто грађевинских радова на новој згради.
„Нова зграда биће опремљена најсавременијом опремом и техником и из ње ће се емитовати програм на српском и још 15 језика националних мањина“, рекао је Копpивица.