20/10/2022

Данас је у Покрајинској влади потписан уговор за изградњу спортске хале у Новом Кнежевцу. Реч је о вишегодишњем пројекту вредном 638,7 милиона динара који ће бити финансиран из покрајинског буџета. У присуству председника Покрајинске владе АП Војводине Игора Мировића и директора Управе за капитална улагања Војводине Милоша Малетића, уговор за изградњу спортске хале потписали су председник Општине Радован Уверић и директор компаније „Интек“ Ненад Огњановић.

„У наредних неколико недеља почеће изградња спортске хале. Уз подршку општине Нови Кнежевац, биће саграђен објекат површине 2.163 квадратна метра са 450 седећих места, који ће имати услове за одржавање такмичења, а рок за завршетак овог пројекта је 600 календарских дана“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након потписивања уговора.

„Планирамо да овај посао наставимо и у Тителу и Сремским Карловцима. Циљ нам је да свака општина у Војводини има спортску халу и услове који ће задовољити потребе школа, спортских клубова и рекреативаца“, изјавио је председник Мировић.

Председник је подсетио на то да је у општини Нови Кнежевац реконструисана водоводна мрежа и вртић Предшколске установе „Срећно дете“, као и да је саниран објекат Дома културе.

„Припремамо и бројне друге пројекте у општини Нови Кнежевац и у другим локалним самоуправама“, изјавио је председник Мировић.

Председник Општине Нови Кнежевац Радован Уверић захвалио је Покрајинској влади на овој инвестицији јер та општина није имала спортску халу упркос великом броју спортских клубова и рекреативаца.