13/04/2021

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић обишли су данас у Ади новоизграђене приступне саобраћајнице и реконструисани мост на Тиси, који представља најкраћу везу између Аде и Кикинде, а који је након више од деценије чекања, добио употребну дозволу.

„Ада има чиме да се поноси. Успели смо да решимо једну одисеју моста на Тиси и након петнаестак година и бројних проневара бивших власти, неправилности и тужби, овај објекат приведемо намени. За само неколико месеци изградили смо приступне саобраћајнице, за шта је Покрајинска влада издвојила 140 милиона динара, да реконструишемо одређене елементе мостовске контрукције, обезбедимо употребне дозволе и ставимо га у пуну функцију“, изјавио је председник Мировић.

Он је навео да је мост на Тиси у Ади само један од много незавршених послова које је оставила бивша администрација, истичући да Влада на чијем је челу успева да их решава, један по један, стављајући их у службу грађана. Председник Мировић је данас, приликом радне посете тој општини, обишао и радове на изградњи Велнес центра у Рекреационом центру „Адица“. „Покрајинска влада финансијски ће помоћи уређење комплекса у оквиру Велнес центра и очекујемо да тај посао буде завршен до краја године. Ово је веома значајан пројекат за све грађане који ће допринети и унапређењу туристичке понуде“, казао је Мировић. „Понашамо се одговорније од администрације коју смо наследили и мислим да грађанима можемо јасно да поручимо да ћемо оправдати њихова очекивања и испунити све што смо и обећали“, навео је председник Мировић. Председник Општине Ада Золтан Билицки захвалио је председнику Мировићу у име целе општине што је подржао пројекат привођења моста намени, истичући уверење да ће Покрајинска влада и убудуће радити на развоју те општине. Догађају је присуствовао и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић.