12/12/2016

Председник Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић су у оквиру данашње посете општини Житиште, са руководством те банатске општине, обишли почетак радова на изградњи канализационе мреже и реновирани Дом културе у Житишту, као и новоизграђену фискултурну салу у ОШ „Никола Тесла“ у Банатском Карађорђеву.

Председник Покрајинске владе је истакао да је са руководством општине Житиште и школе „Никола Тесла“ у Банатском Карађорђеву договорено да се хитно почне са санацијом тоалета, заменом подова и кречењем школе, за шта ће у наредних десет дана бити обезбеђена средства.

„У јануару ће општина Житиште конкурисати и за средства за комуналну инфраструктуру. Имамо заједничке планове и верујем да ћемо у наредном периоду тешње и чвршће сарађивати, јер желимо да у свим насељеним местима, према плановима које општина буде поставила, решимо питања у комуналној инфраструктури, пре свега питања водоснабдевања, изградње канализационе мреже, али и друга отворена питања, као што је долазак инвеститора, јер то је трајна перспектива за све грађане општине“, рекао је председник Мировић и изразио уверење да ће се конкретни резултати заједничке сарадње видети већ у 2017. години.