11/10/2022

Председник Покрајинске владе Игор Мировић положио је данас камен темељац за изградњу фискултурне сале у Основној школи „Добросав Радосављевић Народ“ у Мачванској Митровици, истакавши да је ово још једна важна инвестиција у области образовања и улагање у здравије детињство. Догађају су присуствовали и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, директор Управе за капитална улагања Војводине Милош Малетић и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.
„Ово је почетак великог посла – инвестиције чија је вредност око 430 милиона динара, коју заједнички финансирају Покрајинска влада и Град Сремска Митровица, а чијом реализацијом ће деца добити нову фискултурну салу где ће развијати спортске вештине и користити слободно време за спортске активности“, изјавио је председник Мировић изразивши очекивање да ће радови бити завршени у планираном року.

Председник је оценио да је образовање изузетно значајно за читаву нацију, а да је веома важно у каквим условима се деца школују и бораве, нарочито у мањим срединама, те да ће стога Покрајинска влада, у још већем обиму, наставити са финансирањем припреме пројектне документације, санације постојећих објеката основних и средњих школа и изградње нових широм Војводине.
„Мање средине траже значајнију пажњу и подршку да би се очувале и зауставиле миграције. Ова школа има још шест подручних одељења и таквих примера има пуно, а наш је циљ да сваку школу сачувамо, како бисмо одржали наша села“, навео је Мировић.

Овом приликом, председник је навео да су у току припреме и за изградњу спортске сале у дворишту Гимназије „Лаза Костић“ у Новом Саду, која ће почети наредне године.
„Средства су обезбеђена и за изградњу спортске сале у Новом Кнежевцу за шта ће уговор бити потписан наредних дана а у припреми је пројектна документација за спортску халу у Тителу. Реализацијом ових инвестиција готово свака општина у Војводини имаће спортску халу, што нам је и био циљ“, рекао је председник Мировић.
Пројектом у Мачванској Митровици предвиђена је сала површине 995 квадратних метара, која ће задовољавати нормативе за све дворанске спортове, са трибинама за посетиоце капацитета 205 седећих места и пратећим просторијама.Осим тога, планирана је и изградња просторија за ђачки ресторан, учионица за техничко и дневни боравак, као и техничких просторија.
„Сремска и Мачванска Митровица имају заједничку историју, али и будућност. Изградили смо овде нову школу и решили вишедеценијски проблем. Са новом школом и новом фискултурном салом ученици и запослени ће имати савремене услове за рад и боравак и постизање бољих резултата“, изјавила је градоначелница Сремске Митровице Светлана Миловановић.