22/11/2017

Председник Републике Србије Александар Вучић и председник Покрајинске владе Игор Мировић положили су камен темељац за изградњу нове зграде Радио-телевизије Војводине на Мишелуку, за чију обнову су Републичка и Покрајинска влада до сада издвојиле 800 милиона динара. Радови на изградњи новог објекта почели су 06. новембра 2017. године, а рок за извођење радова је 480 дана од дана увођења у посао.

 

Председник Републике Србије Александар Вучић је подсећајући на Нато агресију 1999. године и скоро две деценије ћутања и неспособности власти у Србији након 2000. године, истакао да су Влада Републике Србије и Покрајинска влада, суочене са рушевинама, заједничким снагама одлучиле да граде и стварају тамо где су други рушили.

„Осамнаест година после рушења зграде РТВ, полажемо камен темељац за нови дом једне од најзначајнијих војвођанских институција, не само у сфери информисања. У успешан и правовремен завршетак градње и скори повратак Радио-телевизије Војводине својој кући, уверава ме и наш заједнички однос према тој институцији и квалитетан и правовремен завршетак реализације прве две фазе овог великог пројекта“, рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Мировић се захвалио председнику Вучићу на подршци и разумевању без чега би, како је рекао, реализација овог пројекта била много тежа. Он је додао да је Радио-телевизија Војводине успешан и јединствен модел регионалног јавног сервиса, у којем се, поред већинског српског, целодневни програм производи и емитује и на 14 језика националних мањина и модел који свима који искрено желе да очувају и развијају мултинационалност, мултикултуралност и мултијезичност, може и треба да служи као узор .

Полагању камена темељца присуствовали су и министар културе и информисања у Влади Републике Србије Владан Вукосављевић, председник Скупштине Војводине Иштван Пастор, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, генерални директор РТВ Миодраг Копривица, представници Покрајинске владе, директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић и друге високе званице.