13/03/2017

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, положили су данас камен темељац за изградњу нове зграде Завода за хитну медицинску помоћ у Новом Саду која ће, како је планирано, бити саграђена за само годину дана, на углу Улице Илариона Руварца и Булевара патријарха Павла. Укупна уговорена вредност радова је 409.679.847,91 динара, а пројекат изградње финансира Град Нови Сад и Управа за капитална улагања АП Војводине, која је за реализацију овог пројекта определила 204.839.923,95 динара на јавном конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у области здравствене заштите.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић је истакао да је за Нови Сад изузетно важно што су Покрајина и Град Нови Сад заједнички припремили ову велику инвестицију у области здравствене заштите.
„Реч је о инвестицији која ће у погледу будућих смештајних капацитета овог завода много значити за Град Нови Сад, јер је то важан показатељ, како је могуће заједнички припремати и реализовати важне објекте у области здравствене заштите“, рекао је Мировић и нагласио да је то само један од пројеката у области здравства чија реализација је почела.

„За неколико недеља припремићемо потпуну реконструкцију панчевачке болнице. Република ће преко Министарства здравља, у току ове године припремити финансирање Б и Ц блока Клиничког центра Војводине и, корак по корак, како пројекти буду пристизали, кренуће се и у санацију института и клиника Клиничког центра Војводине“, рекао је Мировић, додавши да су у току припреме и за реконструкцију Одељења за плућне болести у Општој болници у Суботици.

Мировић је навео да је ово година у којој нам, према заједничком плану Покрајине, Републике и Града Новог Сада, предстоје огромна улагања у здравствени систем, што треба да доведе до побољшања у овој области, где се није адекватно улагало годинама уназад.
Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је истакао да се у ову велику инвестицију кренуло захваљујући подршци Покрајинске владе.
„Када ово збројите и саберете са инвестицијом Клиничког центра, онда можемо да кажемо да Нови Сад постаје једна озбиљна дестинација, и један озбиљан град са свим оним капацитетима који то Новосађани заслужују“, рекао је Вучевић и указао да Новосађани то заслужују јер годинама уназад плаћају порезе, доприносе и заслужују да имају најбољу здравствену заштиту. Вучевић је најавио да је Нови Сад добио од Министарства здравља 80 милиона динара за реконструкцију Дома здравља на Лиману четири. Вучевић је истакао да се наставља даље, и да ће Град добити реконструисане улице, Кампус, и да предстоји реализација прве фаза изградње Сентандрејског булевара, као и пројектовање моста преко Канала ДТД.