22/12/2016

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић разговарали су данас са представницима општине Пећинци. На радном састанку је договорено да ће Управа за капитална улагања АП Војводине подржату изградњу водоводне мреже у Обрежу, као и изградњу другог дела трасе пута Шимановци – Сремски Михаљевци.

Потпредседник Милићевић је истакао да пећиначка општина треба да искористи потенцијале даљег ширења радних и пословних зона.

„Наш циљ је да смањимо разлике које су присутне у развоју појединих локалних самоуправа, те постигнемо већи привредни раст, развијaмо индустријске и пословне зоне, комуналну инфраструктуру, као и да подстичемо пројекте којима се побољшавају услови за образовање и утиче на квалитет пружања услуга у систему здравствене заштите у нашој покрајини“, истакао је овом приликом потпредседник Милићевић и указао на могућности које локалне самоуправе могу да искористе учешћем на конкурсима покрајинских секретаријата.

Представници општине Пећинци изразили су задовољство у вези са постигнутим договорима, сматрајући да ће реализацијом наведених пројеката обезбедити квалитетније услове за живот у својој општини.