06/04/2023

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Милош Малетић отворили су данас у Сефкерину новоизграђени објекат Предшколске установе „Бамби“, који је Покрајинска влада, преко Управе за капитална улагања АП Војводине, финансирала са 42 милиона динара. Поред пројекта изградње вртића, финансирано је и опремање новоизграђеног објекта са готово шест милиона динара. Набављен је намештај и дидактичка и рачунарска опрема.

Насељено место Сефкерин до сада није имало вртић и новоизграђени објекат је дограђен уз зграду основне школе за потребе ПУ „Бамби“ из Опова.
„Деведесеторо деце ће бити уписано у овај вртић, који има најбоље услове за боравак и рад. У Сефкерину нећемо практично имати ниједно дете које неће имати своје место у вртићу. Радили смо и раније велике пројете у овој општини, реконструисали смо пут Опово–Дебељача, а данас смо разговарали и са руководством општине о будућим пројектима, пре свега када је реч о реконструкцији школе у Сакулама“, истакао је Мировић.

Од јула 2016. године до данас, Покрајинска влада је у Опово уложила милијарду и сто седамдесет милиона динара у пројекте у области саобраћајне инфраструктуре, пољопривреду, реконструкцију водоводне мреже и друге локалне пројекте.
„Улагања се морају наставити јер је Опово једна од мање развијених општина у Војводини“, рекао је Мировић.
Све оно што конкретно урадимо, везано за бољи и квалитетнији живот становника у овој општини, треба да мотивише људе да овде остану и то је главни и дугорочни циљ оваквих улагања, додао је Мировић.
Заменица председника Општине Анка Симин Дамјанов истакла је да Општина сама не би могла да реализује ове инвестиције без подршке Покрајинске владе.
Догађају су присуствовали и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш и покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.