03/11/2016

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић уручили су данас уговоре представницима 12 општина и једне школе, који су остварили право на бесповратна средства за финансирање и суфинансирање пројеката на конкурсима Управе за капитална улагања АП Војводине.

Управа за капитална улагања АП Војводине је током октобра спровела пет конкурса, и то за финансирање и суфинансирање пројеката у области комуналне хидротехнике, саобраћајне инфраструктуре, локалног и регионалног економског развоја, културе и основног образовања и васпитања. Укупан износ бесповратних средстава је 371.227.618,30 динара, а биће утрошена за санацију путева у Иригу, Оџацима, Старој Пазови, Темерину и Сенти; за изградњу водоводне мреже, канализације и система за прикупљање отпадних вода у Врбасу, Шиду, Новом Кнежевцу и Ковину; за санацију саобраћајница, њихову расвету и изградњу коловоза у Ковину, Кули и Белој Цркви; док ће у Иригу бити изведена друга фаза реконструкције родне куће Борислава Михајловића Михиза а у Новом Саду саобраћајне површине у оквиру универзитетског кампуса и доградња два спрата над делом школе „Васа Стајић“.

 

Председник Мировић је истакао да су данас потписаним уговорима обухваћене и неке општине које у претходном периоду нису добијале подршку за своје пројекте и које су и званично биле категоризоване као мање или недовољно развијене, те изразио очекивање да ће добијањем бесповратних средстава ове општине добити прави импулс за даљи развој. Председник Покрајинске владе је рекао и да је трајна обавеза и део закључака заједничке седнице републичке и покрајинске владе да такве општине буду предмет појачаног интересовања, а најавио и посвећено бављење још једним заједнички дефинисаним приоритетом – здравством. За потребе у области здравства ускоро ће бити објављени конкурси и од стране Управе за капитална улагања АПВ, и од стране Покрајинског секретаријата за здравство, најавио је председник Мировић.

Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић је рекао да је уштедом и рационализацијом рада опредељено 371 милиона динара за пројекте које би требало да допринесу побољшању квалитета живота и развој локалних средина, и позвао председнике општина да са својим сарадницима добро припреме пројекте које ће Управа за капитална улагања објавити почетком следеће године.