31/03/2017

Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић и в.д. директора Опште болнице Панчево др Слободан Овука, потписали су данас уговор о преносу 499.335.419,93 динара за реконструкцију интернистичког блока Опште болнице. Потписивању уговора присуствовао је и градоначелник Града Панчева Саша Павлов.

Директор Управе Недељко Ковачевић рекао је да од данас одбројавамо дане до усељења у реконструисан блок, који ће убудуће да испуњава све неопходне услове за боравак и лечење пацијената.

„Захваљујући подршци Покрајинске владе, преко Управе за капитална улагања АП Војводине издвојено је око 500.000.000,00 динара да, коначно, решимо проблем интерног одељења Опште болнице у Панчеву“, истакао је Ковачевић и најавио да ће Управа за капитална улагања АП Војводине, у најскорије време, објавити јавну набавку за извођача радова. Како је рекао Ковачевић, средства за реализацију пројекта обезбеђена су у покрајинском буџету захваљујући уштедама које су у претходном периоду направљене у поступцима јавних набавки у разним пројектима у области здравствене заштите.

„Покрајинска влада брине о здрављу својих грађана, без обзира у ком делу Војводине живе, и то свакодневно показујемо делима, а не само речима и само од јула 2016. године до данас, преко конкурса Управе, доделили смо више од 283 милиона динара за пројекте реконструкције, санације, адаптације здравствених установа, као и набавку неопходне медицинске опреме“, напоменуо је Недељко Ковачевић

В.д. директора болнице др Слободан Овука је истакао да је пројекат адаптације интерног одељења почетак нове историје панчевачког здравства који ће да запосленима у болници омогући да пруже боље услове здравствене заштите пацијентима Опште болнице Панчево.