13/12/2016

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са делегацијом Града Кикинде, коју је предводио градоначелник Павле Марков.

У овом сусрету било је речи о заједничкој реализацији развојних пројеката који, пре свега, треба да допринесу условима бољег економског развоја и просперитета грађана. Договорено је да ће Покрајинска влада и Град Кикинда, заједнички учествовати у реализацији приоритетних пројеката у области комуналне инфраструктуре и инфраструктурног опремања агро – индустријске зоне, као и у обнови школа у кикиндском крају.

Председник Мировић је закључио да је привлачење инвеститора у овај крај, како би се грађани запошљавали, један од најзначајнијих приоритета, као и да ће се заједнички радити и на решавању питања изградње водоводне мреже. Мировић је истакао да ће један од механизама за подршку бити пројектно финансирање, преко конкурса Покрајинске владе, у оквиру бесповратних средстава.

Састанку у Покрајинској влади су присуствовали и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић, посланик у Скупштини АП Војводине Миленко Јованов и Владимир Вујовић, руководилац Канцеларије за локално економски развој и пројекте.