09/06/2023

Председник Покрајинске владе Игор Мировић са сарадницима обишао је данас радове на реконструкцији објекта Каменица 1 и другу фазу радова на изградњи Каменице 3 у институтском комплексу у Сремској Каменици, истакавши да ће свеобухватна реконструкција института бити готова следеће године, након изградње паркинг гараже и реконструкције спољног комплекса. Обиласку радова присуствовали су и директор Управе за капитална улагања Војводине Милош Малетић, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић, директор Института за плућне болести Илија Андријевић, директор Института за онкологију Зоран Радовановић и директор Института за кардиоваскуларне болести Александар Реџек.

„До сада је у изградњу и опремање објекта Каменица 3 са ПЕТ центром издвојено укупно 5,2 милијарде динара, од чега је Покрајинска влада издвојила 4 милијарде, а остатак је обезбедила Влада Републике Србије“, изјавио је Мировић након обиласка. Према пројекту, друга фаза радова на изградњи Каменице 3 обухвата надоградњу четири спрата на постојећем објекту Центра за имиџинг дијагностику и Службе за поликлинику Института за онкологију Војводине, површине 9.500 квадратних метара. Објекат Каменица 3 биће намењен за сва три института са лабораторијама и другом опремом.

Председник је обишао и радове на реконструкцији објекта Каменица 1, инвестицији вредној више од 1,3 милијарде динара која се финансира преко Управе за капитална улагања АП Војводине. Пројекат обухвата три фазе – спољно уређење испред главног улаза у оквиру комплекса института, реконструкцију крова Каменице 1 и обнову фасаде зграде.

Мировић је нагласио да ће следеће недеље почети и радови на адаптацији дела трећег спрата објекта Института за кардиоваскуларне болести Војводине, за који је преко Управе за капитална улагања АП Војводине издвојено 300 милиона динара.

„Свеобухватном реконструкцијом института имаћемо много боље услове и за пацијенте и за запослене, већи комфор и бољи стандард, што је изузетно значајно за све пацијенте из наше земље и региона који се овде лече“, изјавио је Мировић.