19/07/2017

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић обишли су данас у Новом Саду радове у склопу великих заједничких инвестиција Покрајинске владе и Града Новог Сада, који се тренутно одвијају у Основној школи „Васа Стајић“, где су у току грађевински радови у оквиру њене доградње, радове на реконструкцији Милетићеве улице и саобраћајница у оквиру кампуса Универзитета у Новом Саду.

Председник Мировић је истакаo да слика говори више од хиљаду речи и додао да заједничка политика окупљања, овде у Новом Саду, коначно даје резултат.

„Годинама уназад није постојао добар и квалитетан, фер однос покрајинске администрације према Новом Саду. У Новом Саду живи сваки четврти становник Војводине и налазе се најзначајније установе, и националне установе, не само оне које су битне за функционисање Покрајине и Града и зато је било потребно удружити средства, што се види на овим примерима“, указао је председник Мировић.

Председник Покрајинске владе најавио је и почетак заједничких радова за пар недеља на уређењу Партизанске улице, а подсетио је да су у току и заједнички радови на објекту Завода хитне помоћи, где је у току финансирање комплетне опреме за њен рад. Мировић је нагласио да су у току припреме за две најважније ствари, а то су изградња зграде Радио телевизије Војводина и друга, можда и најважнија, изградња Б и Ц блока Клиничког центра Војводине којој ће се приступити у другој половини године или најкасније у првој половини следеће године. Потписан је финансијски оквир 12. јула у Трсту и у септембру се очекује тендер за извођаче радова.

Председник Мировић је још једном истакао значај политике која даје резултат, јер политика бесциљних свађа и недостатака воље да се Новом Саду помогне је, према његовим речима, чини се проузроковала вишегодишње заостајање у неким пројектима, управо попут инфраструктуре у кампусу где од краја шездесетих није било значајнијих улагања.

Председник Мировић најавио је већ за јесен нови припремни састанак за инвестиције у следећој години, истакавши да неће бити никаквих кашњење, као ни отворених питања за време ове покрајинске администрације и новосадске локалне управе.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић надовезао се на речи председника Покрајинске владе Игора Мировића и рекао да данашњи обилазак више градилишта говори да је Нови Сад постао епицентар инвестиционих активности, али је био организован да би се уверили под каквим условима раде запослени у компанијама које изводе ове радове на великим врућинама, да ли радници имају неопходну заштитну опрему и услове да несметано раде.