24/02/2017

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић, обишли су данас Основну школу „Жарко Зрењанин“ у Госпођинцима, у којој почињу радови на завршетку фискултурне сале и отворених спортских терена. Након обиласка школе, у обраћању медијима, Игор Мировић је рекао да је Покрајинска влада, на једној од претходних седница, усвојила вишегодишњи план обнове предшколских установа, основних и средњих школа, домова ученика и других објеката у систему образовања на територији АП Војводине.

„Започели смо са финансијским и техничким припремама и данас, у Oсновној школи „Жарко Зрењанин“ у Госпођинцима, показујемо како ћемо у наредних неколико година, у обиму који ће зависити од финансијских средстава, широм Војводине унапређивати услове у којима бораве и образују се наша деца. То радимо заједно са Владом Републике Србије, која је, пре неколико дана, за једну школу у Врбасу издвојила неопходна средстава. Већ од наредне недеље ћемо имати механизам координације: тачно ћемо знати, у односу на расположива средства, са ког нивоа власти у којој школи ће се интервенисати“, изјавио је председник Покрајинске владе.

Мировић је додао да од 2010. године траје проблем незавршеног објекта фискултурне сале и спортских терена у основној школи у Госпођинцима, те да верује да ће крај ове године школа дочекати са потпуно измењеним изгледом. Наиме, Покрајинска влада је из буџета издвојила више од 24 милиона динара за фискултурну салу и Управа за капитална улагања Војводине 10 милиона за спортске терене.

Мировић је посебно нагласио да се неће стати са овим радовима пошто ни сам школски објекат није у сјајном стању.

Након обиласка основне школе у Госпођинцима, делегација Покрајинске владе посетила је Жабаљ, где је разговарано са председником општине Чедомиром Божићем о утврђеном плану инвестиција у овој општини и свим насељеним местима у 2017. години.