17/09/2017

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељка Ковачевића отворили су данас адаптиране и саниране спортске терене у гимназији „Никола Тесла“ у Апатину.

„Некад руинирани спортски терени, данас су уз подршку Покрајинске владе санирани, те очекујемо да ће то значајно повећати број заинтересованих за спорт. То нам је свима у општем интересу, јер ће убудуће да се побољша квалитет наставе, допринећемо развоју школског спорта, али и развоју спорта у Апатину уопште“, истакао је у изјави медијима покрајински секретар Батез.

Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић је напоменуо да је реализован веома битан пројекат којим су створени услови не само за квалитетније образовање, већ и за квалитетније провођење слободног времена младих, подршком здравог начина живота који ће на дуге стазе повољно да се одрази на оно што је најважније, а то је здравље младих који су будућност Војводине.

Санација и адаптација спортских терена подразумела је обезбеђивање функционалног терена за фудбал и баскет, као и постављање теретане на отвореном. Укупна вредност инвестиције износила је 11.093.625,60 динара, а средства су обезбеђена преко конкурса Управе за капитална улагања АП Војводине и у буџету локалне самоуправе.