18/08/2023

„Постигли смо договор да општина Нови Бечеј финансира пројектну документацију за изградњу отвореног базена, како бисмо, заједнички, направили комплекс какав заслужују Новобечејци“, изјавио је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић, који је заједно са директором Управе за капитална улагања АП Војводине Милошем Малетићем, обишао радове на изградњи затвореног базена и улица у Новом Бечеју. Мировић је истакао да радови напредују предвиђеном динамиком, као и да се очекује да у мају или јуну буде отворен затворени базен са спа центром за грађане и туристе. 

Пројекат изградње затвореног базена је вредан 553,1 милион динара, од чега је Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања Војводине издвојила 373,1 милион динара а остатак је обезбедила локална самоуправа. Предвиђена је изградња затвореног базена који ће у свом саставу имати пливачки и рекреациони базен, прилагођен особама са инвалидитетом. Објекат ће бити опремљен и са неопходним свлачионицама, санитарним чворовима, тушевима, и биће постављене трибине за гледаоце, капацитета 80 места.

За финансирање изградње и рехабилитације коловоза у 14 улица у Новом Бечеју, Новом Милошеву, Куману и Бочару у дужини од укупно 4,307 метара, из покрајинског буџета издвојено је укупно 150 милиона динара.
„Током ове и наредне године урадићемо све да асфалт дође до сваке куће. Више од седам милијарди динара смо ове године издвојили за уређење локалних саобраћајница“, изјавио је Мировић.

Председник Општине Нови Бечеј Саша Максимовић изјавио је да Улица Дожа Ђерђа у дужини од 1.060 метара добија асфалт први пут након 60 година од кад су прве куће направљене.
„У наредном периоду, завршићемо и пројектну документацију за изградњу и рехабилитацију још 14 улица у нашој општини. Тај посао завршићемо уз подршку Покрајинске владе, изјавио је Максимовић.