03/03/2022

„Градски стадион у Зрењанину постаће модеран спортски објекат по свим стандардима УЕФА, капацитета 8.000 места, што ће омогућити да се у овом граду организују и међународна атлетска такмичења и фудбалски мечеви“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након обиласка радова на реконструкцији стадиона. Догађају су присуствовали и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.

Реч је о другој фази санације и адаптације, која обухвата реновирање главног објекта, свлачионица и трибина.

„Веома сам задовољан радовима које данас видим овде на терену. Ово је велика заједничка инвестиција Покрајинске владе и Града Зрењанина, а укупна вредност радова на реконструкцији Градског стадиона износиће 570 милиона динара. Желимо да овде буде база за развој спортских талената, јер су управо овде стасавали многи фудбалски и атлетски шампиони“, изјавио је председник Мировић.

Он је подсетио на то да је у првој фази реконструисана атлетска стаза, изграђена су атлетска борилишта и постављено осветљење у складу са стандардима Светске атлетске федерације.

Према његовим речима, Покрајинска влада наставиће да улаже и у друге важне инфраструктурне пројекте у Зрењанину, а како је навео, све инвестиције које су финансиране из покрајинског буџета у овој локалној самоуправи реализоване су у планираним роковима.

„Захваљујући средствима Покрајинске владе, реализујемо ову веома значајну инвестицију у спортској инфраструктури, имајући у виду да је Зрењанин прошле године био европски град спорта“, изјавио је градоначелник Симо Салапура.

„Веома сам задовољан радовима које данас видим овде на терену. Ово је велика заједничка инвестиција Покрајинске владе и Града Зрењанина, а укупна вредност радова на реконструкцији Градског стадиона износиће 570 милиона динара. Желимо да овде буде база за развој спортских талената, јер су управо овде стасавали многи фудбалски и атлетски шампиони“, изјавио је председник Мировић. Он је подсетио на то да је у првој фази реконструисана атлетска стаза, изграђена су атлетска борилишта и постављено осветљење у складу са стандардима Светске атлетске федерације. Према његовим речима, Покрајинска влада наставиће да улаже и у друге важне инфраструктурне пројекте у Зрењанину, а како је навео, све инвестиције које су финансиране из покрајинског буџета у овој локалној самоуправи реализоване су у планираним роковима. „Захваљујући средствима Покрајинске владе, реализујемо ову веома значајну инвестицију у спортској инфраструктури, имајући у виду да је Зрењанин прошле године био европски град спорта“, изјавио је градоначелник Симо Салапура.