09/02/2023

Уговор о јавној набавци извођења радова на наставку адаптације, реконструкције и доградње зграде зграде „Народно позориште – Narodno kazalište – Nepszinhaz“ у Суботици – VIII/2 фаза потписан је данас у Суботици између Градске управе Града Суботице и компаније „СМБ градња“ као извођача радова.

„Покрајинска влада, преко Управе за капитална улагања Војводине, финансираће завршне радове на адаптацији, реконструкцији и доградњи Народног позоришта у Суботици, са додатних 674 милиона динара. Под сводовима Народног позоришта у овој години имаћемо прве наступе суботичких уметника и уметника из земље и света“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након потписивања уговора.

Укупна вредност уговора износи 1,15 милијарди динара, а у финансирању пројекта, поред Управе за капитална улагања АП Војводине, учествују и Министарство културе са 400 милиона динара и Град Суботица са 80 милиона динара.

Према речима градоначелника Суботице Стевана Бакића, са овом фазом биће окончани сви завршни грађевинско-занатски радови у свим блоковима зграде осим у концертној дворани, која је сама по себи засебна целина и радиће се у наредној фази. Народно позориште ће на располагању имати главну позоришну салу, камерну сцену, пробне сале као и све потребне просторе за рад глумаца, технике и администрације.