08/05/2023
„Покрајинска влада је, преко Управе за капитална улагања АП Војводине, обезбедила средства за изградњу спортске хале у Новом Кнежевцу с обзиром на то да је ово једна од пет општина у Војводини које немају такву халу. Реч је о пројекту вредном 638,7 милиона динара“, изјавио је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић, који је обишао радове на изградњи спортске хале са директором Управе за капитална улагања АП Војводине Милошем Малетићем. Пројектом је предвиђена изградња објекта површине 2.163 квадратна метра, капацитета 450 седећих места, намењеног за рукомет, кошарку, одбојку, тенис, борилачке и друге спортове. Поред спортских терена, планирана је и изградња трибина за гледаоце, портирнице са билетарницом, лекарске собе, теретане, свлачионице са припадајућим купатилима, као и техничких и помоћних просторија.

„Желимо да ово место опстане иако последњих година, па и деценија, бележимо негативне демографске трендове. Припремамо пројектну документацију и за друге општине – Тител, Сремске Карловце и Ириг. Посебно морамо да радимо у будућности, да доведемо предузећа како би људи овде пронашли радна места и остали у својој средини“, истакао је председник Мировић.
Председник Општине Радован Уверић изјавио је да је пројекат изградње спортске хале веома значајан.
„Реализацијом ове инвестиције биће створени услови за професионално бављење спортом“, рекао је Уверић и изразио захвалност Покрајинској влади на подршци за реконструкцију павиљона Специјалне болнице.

Мировић је обишао и Специјалну болницу за психијатријске болести „Свети Врачеви“, где су у току припреме за адаптацију објекта Психијатрије 2, у коме се налази одељење где се лече пацијенти оболели од болести зависности. Покрајинска влада је, преко Управе за капитална улагања АП Војводине, обезбедила 100 милиона динара за финансирање радова на адаптацији овог објекта.
Пројектом је предвиђена замена свих дотрајалих унутрашњих подова, зидова, плафона и столарије, израда термоизолације на фасади, замена крова и партерно уређење. У току је припрема документације за расписивање јавне набавке за извођача радова, као и за стручни надзор над извођењем радова.
„Очекујем да ћемо током лета започети реконструкцију овог објекта. У разговору са управом болнице постигнут је договор да обезбедимо средства и за нове кревете и душеке, као и за једно санитетско возило које је неопходно за превоз пацијената на прегледе у друге болнице, а план нам је да у наредној години издвојимо новац за уређење инфраструктуре у кругу болнице“, нагласио је Мировић.
Према Мировићевим речима, Покрајинска влада наставиће да ради и на другим пројектима у овој општини.
„Покушаћемо да обезбедимо новац за асфалтирање великог броја улица у кнежевачкој општини. Има доста посла, почели смо са спортском халом, и боримо се на све начине да Нови Кнежевац опстане и да се развија“, додао је Мировић.
Од јула 2016. године до данас, Покрајинска влада је, преко Управе за капитална улагања АП Војводине, определила путем јавних конкурса 630,8 милиона динара за финансирање капиталних пројеката на територији општине Нови Кнежевац у областима водопривреде, здравства, спорта и заштите културног наслеђа.
Обиласку општине Нови Кнежевац присуствовали су и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.